Till startsida
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Referensgrupp för implementering av Bolognaprocessen vid Göteborgs universitet

I januari 2004 inrättade rektor en referensgrupp för implementeringen av Bolognaprocessen vid Göteborgs universitet. Gruppen var verksam till 31 december 2007 och utgjordes av representanter för fakulteterna och studenterna samt företrädare för universitetsbiblioteket, utbildningsfrågor, kvalitetsfrågor, internationaliseringsfrågor och studieadministrativa frågor.  Odförande för gruppen har varit dåvarande prorektor Kerstin Norén och  professor Lars Gunnarsson, utbildningsvetenskapliga fakulteten.

Efter 1 juli 2007, då den svenska högskolereformen genomförts och den nya utbildnings- och examensstrukturen satts i verket, gick Bolognaarbetet in i en ny fas med ökat fokus på den internationella dimensionen i Bolognaprocessen. Referensgruppen ansåg att arbetet nu behövde en starkare koppling till universitetets långsiktiga internationaliseringsarbete och att detta skulle innebära nya arbetsformer. Ordförande Lars Gunnarsson fick också i uppdrag av rektor att under inledningen av 2008 vara projektledare för framtagandet av en handlingsplan för det universitetsgemensamma internationaliseringsarbetet, vilket innebar möjligheter att integrera Bolognaarbetet i denna. Referensgruppen ansåg sig därmed ha fullgjort sitt uppdrag.

Gruppens arbete under verksamhetsperioden finns summerat i den rapport man överlämnade till rektor i januari 2008 för beslut om det fortsatta Bolognaarbetet.

Rapport om Bolognareferensgruppens arbete 2004 - 2007

Rektorsbeslut 2008-02-04 om det fortsatta Bolognaarbetet

 

 

Sidansvarig: Catharina Langendorf|Sidan uppdaterades: 2008-02-19
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?